Hele Danmark ⊂ Mandag 30. mar. kl. 09:28 ∴ uge 14

Teater, musik, dans, kunst og kultur i Aarhus

» Medicin fjerner corona virus

Medicin fjerner corona virus

Klorokin kan fjerne corona fra din krop

23. marts 2020.
Af Presse

Folk som er syge på grund af corona-virus, kan blive kureret af et ældgammelt middel mod malaria. Det viser forsøg i blandt andet Frankrig.

Forsøg i Danmark

Hvidovre Hospital har startet forsøg for at dokumentere at klorokin kan redde folk. Medicinen er 80 år gammel. Prisen per dosis er 25 øre når den sælges i ulande, og 40 kroner når den sælges i USA.

Til salg i USA, forbudt på danske apoteker

Den amerikanske præsident frigav medicinen til alle syge i USA sidste uge, og Lægemiddelstyrelsen i Danmark har straks forbudt salget af klorokin til private. Den officielle forklaring er, at man ikke tror på det er sikkert at anvende. Derfor vil man lave forsøg først.

Mere på wikipedia (engelsk).

» Store virksomheder fyrer på grund af corona virus

Store virksomheder fyrer på grund af corona virus

Fyrer selvom staten tilbyder 90% lønkompensation

21. marts 2020.
Af Presse

Strategien med at lukke Danmark de næste 18 måneder har katastrofale følger for firmaerne. Hundredvis lukker og slukker, hele vores velfærd glider ud i havnen.

Til DR fortæller en af de ramte virksomheder, Forenede Service, at ikke engang 90% tilskud til medarbejdernes løn er nok til at holde koncernen flydende.

'Vi sender folk hjem fordi vi som virksomhed er alvorligt presset af den kritiske situation', siger koncerndirektøren i Forenede Service.

» Sygehuse i chok: Var ikke forberedt - der er ikke test nok

Sygehuse i chok: Var ikke forberedt - der er ikke test nok

Sygehuse kan ikke teste medarbejdere lige nu

21. marts 2020.
Af Presse

Sygehuse i Jylland kan ikke længere teste deres ansatte for coronavirus så meget som man gerne ville. Der mangler testreagenser siger man til DR.

Firmaet Roche kan ikke følge med efterspørgsmålen. Deres salgschef siger, at 'Efterspørgslen på de pågældende materialer er steget med 1.000 procent på globalt plan over de seneste uger'.

Nu forstår vi bedre, hvorfor myndighederne har ladet være med at teste danskerne. Sundhedsstyrelsen var slet ikke klar til epidemien, fordi chefen sagde at hans 'mavefornemmelse' var at corona ville gå udenom Danmark.

Hele er et no-money-no-profit medie vi dele nyheder, tanker, drama, sjov og inspiration med hele Danmark. Der er plads til alle i hele Danmark, hele.dk

Model søges i Århus

Freelance journalist Århus Troværdig journalistik med gode nyheder


© Hele 2020
0