Hele Danmark

Lørdag 17. februar 2018 • Uge 7 Mandebladet Hele dk er skrevet til kloge mænd med følelse og fornuft, tanker og vilje, humor og alvor.Se foto

Facebook er en hønsegård

#FacebookHøns

Af Avalon Fischer, hele.dk

Vi havde en hønsegård i min barndom, og det var underligt. Der var 10 høns og en hane, og han var også underlig hvilket blev hans død og fornedrelse. Hanen elskede sine høns så meget at han angreb min far ved enhver lejlighed. Forsøgte at kradse maven op og slog med vingerne mod hans skinneben. En dag tog min far fat i ham, slog hans hoved 3-4 gange mod huggeblokken. Da hanen endelig lå stille, hævede min far øksen og kappede hovedet af. Der skulle to hug til. Min mor nægtede at æde den aggressive hane, så den blev smidt på møddingen.

Hønsene så ud til at acceptere tabet af deres mand og inseminator. Jeg sad på hug i græsset og kiggede ind mellem trådmaskerne i hegnet. Forestillede mig at de høns måske endda så lettede ud. Det havde været en stor hane at få på nakken, for nogles vedkommende flere gange om dagen, nu var der fred. Hønsene krattede i jorden og hakkede ned i mudderet efter larver, orm og biller. De kaglede tilfreds. Skrabede bagud og stirrede med det ene øje ned i jorden, hvorefter de med næbbet gjorde indhug i naturens herligheder. Sådan gik de hele dagen, og de pludrede og gokkede og kaglede, og det var en fryd for dem at leve i den hønsegård.

Men hønsenes søgen efter mad var håbløs. Der var intet at æde. Oprindeligt havde der været græs i gården og fede orm. Men efter et år var alt spist og pløjet op, både de lækre orm og ethvert græsstrå. Min mor mente det var synd for dyrene, så vi kastede nogle håndfulde korn ind i gården om morgenen, sådan at hønsene kunne få noget ud af deres hakkeri.

Høns skider hvor de står og går, og den danske sommer er ofte våd. Et søle af mudder og lort, oversprinklet med korn. Hønsene var lykkelige hele dagen i den hønsegård, og de lagde æg som smagte godt hvilket er underligt. Der var nemlig mere end mudder og lort i de æg, der var også blod og numsekød.

Efter hanens død udviklede hønsene en seksuel frustration. Et par gange om dagen blev de irritable og aggressive, hvilket gik ud over den mindste høne i flokken. Hende nappede de i halefjerene.

Jeg lagde hovedet på skrå og studerede den lille høne. På et par dage var de fleste halefjer væk, så forsvandt også fjerene på bagdelen og huden var blottet. Men hønsene holdt ikke op.

Ligesom de dumt hakkede i jorden efter indbildte biller og orm, hakkede de den lille hønes bagkrop efter fjer som ikke var der længere. De hakkede ned i hendes bagdel, de hakkede hul i huden, de rev lunser af hende. Jo mere medtaget hun var, des mere ivrige var de andre høns efter at hakke hende til blods.

Det var inden vi fik Facebook.


Du vågnede som muslim i morges

I morges vågnede du op som muslim. Det føles normalt.

Læs mere

mandebladet
hele.dk


Jeg elsker muslimer

Jeg kan lide muslimer fordi de ser mig i øjnene. Som rigtige mænd.

Læs mere

mandebladet
hele.dk


Krig er noget vi mænd laver for at få kusse

Vi kom ikke til England for at give dem et kursus i fred, frihed og demokrati. Vi rejste derhen for at tage deres fede jord, deres kvæg og deres kvinder.

Læs mere

mandebladet
hele.dk


Kvinder i hijab er sexede

Når man har haft sex med 300 kvinder, så værdsætter man en kvinde i hijab. Hun er så lækker, gennemsigtig sort kjole og hijab, huha.

Læs mere

mandebladet
hele.dk


Mand, derfor skal du på bålet i dag

Dagens heksejagt rammer alfa-hannen. Ham kan vi ikke lide.

Læs mere

mandebladet
hele.dk


Sex er grimt og ulækkert

Det er nemt at styre folk der har det dårligt med sex og nøgenhed. De kan ikke finde ud af at stå ved sig selv.

Læs mere

mandebladet
hele.dk


Facebook er en hønsegård

Høns skider hvor de står og går, og den danske sommer er ofte våd. Et søle af mudder og lort, oversprinklet med korn.

Læs mere

mandebladet
hele.dk


Facebook ved godt du knalder hende

To mænd og en kvinde er på vild flugt fra politiet. På politiets billede står kvinden med en mobiltelefon mens hun tager en selfie.

Læs mere

mandebladet
hele.dk
hele.dkMandebladet Hele dk er skrevet primært til kloge mænd, men kvinder har lov til at kigge med.

Kultur

Politik

Sex

Viking


Mandebladet