Hele Danmark

Lørdag 17. februar 2018 • Uge 7 Mandebladet Hele dk er skrevet til kloge mænd med følelse og fornuft, tanker og vilje, humor og alvor.Se foto

Facebook ved godt du knalder hende

#SocialeMedier

Af Avalon Fischer, hele.dk

To mænd og en kvinde er på vild flugt fra politiet. På politiets billede står kvinden med en mobiltelefon mens hun tager en selfie. Den ene mand har tegnet sig i ansigtet, og en anden på knap 20 viser horntegnet med sin hånd mens han griner som om han er til audition på Xfactor. Almindelige billeder på sociale medier.

Gruppen løber fra liget af en ung mand som ligger skudt og dræbt ved Randers Regnskov. Politiet siger de eftersøgte formodentlig er på vej til Tyskland. Få timer senere sætter tysk politi tegnestiften ned i gruppen. Anholdt i Neumünster, som ramt af lynet.

Sociale medier er vilde med at du er online

Mange høns siger: ”Jeg har ikke noget at skjule. Jeg er da ligeglad med hvad Facebook ved om mig. Jeg skriver kun ligegyldige ting. Jeg ville aldrig skrive noget som afslørede mit private liv.”

Folk tror Facebook er interesseret i, hvorhenne du gik i skole og at du har bagt en kage. Sociale medier er ligeglade. De vil vide, hvor du er henne og hvem du er sammen med. Du skal være online, skal du.

I virkeligheden er folk ikke på Facebook, de opholder sig i verdens mest avancerede persontracker der pinpointer dig i real time. Lige nu og her. Hvor er du? Hvad laver du? Med hvem gør du det? Netværket ved det.

Det er lovligt at sælge alle persondata

Så du kører hjem fra jobbet, den lange omvej. Du skal aflevere nogle papirer hos din kollega. Hun er sød, hendes mand er til badminton. Du skriver til din kone, at du bliver en time forsinket.

Nej. 30 minutter. Mere behøver du ikke for at give kollegaen hvad hun skal have.

Du har afsløret ingenting om din utroskab. Dine beskeder er kun arbejdsrelaterede. Din kone har adgang til dit sociale liv. Du er helt clean.

Men netværket ved at du knalder den kollega, fordi du havde telefonen med dig, da du gjorde det. Du er online gennem Facebook, Twitter, Snapchat, Google. Du fortæller i real tid alt om position, bevægelse og relation.

Intelligente netværk spiller skak bedre end noget menneske. De svarer på spørgsmål fra Jeopardy. Stiller diagnoser på syge mennesker.

Tror du netværket kan regne ud på et splitsekund at du knalder din kollega?

Tror du den viden er noget værd på markedet? Hvem vil betale for at vide noget om dit private sexliv?

Her er kunderne til dine private data

Fordi du har telefonen med dig, tegner du din egen profil perfekt. Når du går ned i gaden og køber hash. Banditten er også online. Jeres telefoner mødes overfor hinanden. Netværket ved du og han snakker sammen på det der sted i byen hvor der handles hash. Netværket kan se du står stille i så lang tid at det svarer til en handel.

Har det nogen værdi at vide du køber hash? Ja, nogle virksomheder vil ikke ansætte medarbejdere der ryger hash. Det kan man jo også bare lade være med.

Du cykler en tur gennem skoven. Den samme rute tre gange om ugen. Du har telefonen i lommen, du er på netværket. Vi kan se ruten. Vi lærer hvilke dage og tidspunkter du kører rundt i den skov. Det bliver hen under vinter. Det er koldt og mørkt, skoven omkring dig er mennesketom.

Men du tager fejl, der er folk i skoven, fordi nogle virksomheder vil stikke en kæp i hjulet på konkurrenten. De står på spring. Måske du skal lade være med at cykle og blive overfaldet i den mørke skov.

Du går i kiosken, køber lidt godt og går hjem. Tænder for en film og drikker rødvin. Det er privat. Du har haft en hård tid. Konen forlod dig, du mistede jobbet. Du skal nok komme tilbage og der er penge på kontoen, men du tager en slapper. Holder lav profil. Sidder i din stue og drikker rødvin, sover længe. Kommer kun ud for at handle i kiosken. Det er privat.

Tror du det intelligente netværk kan regne ud at du er deprimeret blot ved at tjekke din telefons bevægelser, positioner og relationer?

Hvem vil dog købe den information? Er folk ikke ligeglade? Næ. Det job i staten, det skal du nok ikke regne med at få. For meget ansvar, du. Passer ikke til mennesker der er kede af det. Måske du skulle holde op med det.

Guten heute, leute – du er anholdt

Facebook er ligeglad med dine beskeder. Det er din position der fortæller detaljerne om dit privatliv, fordi netværket kender også de mennesker du er sammen med.

Derfor er det dumt at bruge Facebook hvis man er mistænkt for kriminalitet i Danmark og stikker af til Tyskland. Det er totalt nemt at regne ud hvem du er, og hvor du er henne.

Banditterne skal nok lære at droppe de sociale mediers persontrackere, fordi deres fattigdom har gjort dem afhængige af kriminalitet. De kan ikke holde op med at begå forbrydelser. Det er i deres blod.

Sådan har du det også. Du kan ikke lade være med at have et privatliv. Du er afhængig af det. Netværket kender dine hemmeligheder, fordi du er online og afslører din position, bevægelse og relation.

Hvordan kan du beskytte dit privatliv? Kan du droppe Facebook? Nej, alle er på Facebook, også jeg. Vi kan ikke slukke for den, og du kan ikke slette din konto. Vi er fucked, og netværket ved det godt.


Du vågnede som muslim i morges

I morges vågnede du op som muslim. Det føles normalt.

Læs mere

mandebladet
hele.dk


Jeg elsker muslimer

Jeg kan lide muslimer fordi de ser mig i øjnene. Som rigtige mænd.

Læs mere

mandebladet
hele.dk


Krig er noget vi mænd laver for at få kusse

Vi kom ikke til England for at give dem et kursus i fred, frihed og demokrati. Vi rejste derhen for at tage deres fede jord, deres kvæg og deres kvinder.

Læs mere

mandebladet
hele.dk


Kvinder i hijab er sexede

Når man har haft sex med 300 kvinder, så værdsætter man en kvinde i hijab. Hun er så lækker, gennemsigtig sort kjole og hijab, huha.

Læs mere

mandebladet
hele.dk


Mand, derfor skal du på bålet i dag

Dagens heksejagt rammer alfa-hannen. Ham kan vi ikke lide.

Læs mere

mandebladet
hele.dk


Sex er grimt og ulækkert

Det er nemt at styre folk der har det dårligt med sex og nøgenhed. De kan ikke finde ud af at stå ved sig selv.

Læs mere

mandebladet
hele.dk


Facebook er en hønsegård

Høns skider hvor de står og går, og den danske sommer er ofte våd. Et søle af mudder og lort, oversprinklet med korn.

Læs mere

mandebladet
hele.dk


Facebook ved godt du knalder hende

To mænd og en kvinde er på vild flugt fra politiet. På politiets billede står kvinden med en mobiltelefon mens hun tager en selfie.

Læs mere

mandebladet
hele.dk
hele.dkMandebladet Hele dk er skrevet primært til kloge mænd, men kvinder har lov til at kigge med.

Kultur

Politik

Sex

Viking


Mandebladet