Dansk bankdirektør bag røveri i Illum

“Hvad siger den anholdte til politiets sigtelser?”

Der er stille i retslokalet. Dommeren hælder vand i sin hvide kop og drejer rundt med en teske i sin pulverkaffe. Anklageren kløer sig på næsen, og den anholdtes forsvarer er ved at tjekke ind på facebook. “Første arbejdsdag”, skriver han møjsommeligt på telefonen.

“Ja, undskyld, jeg var med i gruppen der på utraditionel vis løftede indtjeningen i banken”, lyder det fra den anklagede, en mand i 40’erne i jakkesæt og et stort Rolex-ur i guld.

Dommeren løfter blikket og ser medfølende på den anholdte bankmand.

“Men hvorfor? Har vi ikke behandlet jer godt de senere år?”

Bankmanden rømmer sig. Lader en hånd stryge henover kinden. Hans mund bliver stram og han rynker panden da han indser at han er ubarberet.

“Det var den historie med hvidvask af 1.500 milliarder i Estland, det var der det hele startede. På grund af en dum avisartikel og en svag regering, blev der med et slag slukket for det varme vand. Vi mistede millarder i indtjening, aktiekurserne er faldet. Så blev jeg degraderet og truet med at blive fyret. Det er ingen undskyldning, men man skal jo leve”.

Dommeren læner sig frem.

“Et røveri mod Illum, var der ingen andre muligheder?”

Bankmanden flytter uroligt på sig. “Jo”, siger han tøvende. “Der var én anden mulighed, jeg kunne sælge ud af mine personlige værdier og dække tabet i banken”.

“Det havde nok været bedre”, siger dommeren og nikker.

Bankmanden rejser sig. “Måske kan det nåes endnu”. Han skubber ærmerne op og afslører en stribe guldure på hver arm. Forsvareren løfter nysgerrigt hovedet, dommeren kniber øjnene sammen.

“Mobilepay? Kom herhen, jeg ser så dårligt”, siger dommeren.

Anders Makker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *